Olemassa olevan isätyön vahvistaminen on yksi hankkeen keskeisistä tavoitteista. Kutsumme kokoon isätyön toimijoita ja kehitämme isätoimintaa nykyisissä paikallisissa, alueellisissa ja valtakunnallisissa verkostoissa. Verkostot tarjoavat foorumeita ajatusten vaihtoon, uusien toimintamallien luomiseen ja levittämiseen sekä paikallisen isätyön kehittämiseen.
Hanke toimii asiantuntijana eri foorumeissa ja edistää laajasti isien asemaa. Esimerkiksi linkittyminen paikalliseen LAPE-työhön ja tuleviin perhekeskuksiin edistää isien parempaa huomioimista ja kehitystyön jatkumista myös hankkeen jälkeen. Hankepaikkakuntien tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelmiin pyritään saamaan isänäkökulmaa osallistumalla mahdollisuuksien mukaan suunnitelman laadintaan ja tuomalla esiin rakenteita, jotka heikentävät tai estävät isien tasavertaista osallistumista vanhemmuuteen.
Tulemme myös kehittämään erityisen isätyön suunnitelman, jolla organisaatiot ja muut toimijat varmistavat sen, että isät tulevat huomioiduksi palveluissaan. Isätyönsuunnitelmaan tullaan kirjaamaan mm. miten isien tavoittamista edistetään palveluissa, miten henkilökuntaa koulutetaan kohtaamaan erityisesti isät ja millaisia isille suunnattuja palveluita tarjotaan. Isätyön suunnitelma on yksi apuväline tasavertaisen vanhemmuuden edistämiseksi ja isien huomioimiseksi.